Fietsen door 750 ha. natuurgebied


Waar eens een uitgestrekt veenmoeras lag, bevinden zich nu heide, bos, akkers en weilanden met houtwallen. Landhuizen met lieflijke theekoepels zorgen daarbij voor een statig tintje. Ontdek al fietsend de vele gezichten van de Oude Buissche Heide, Wallsteijn, De Moeren en De Reten samen goed voor zo’n 750 ha. aaneengesloten natuurgebied.


Fietsroutenetwerk

Café “In den Anker” (met oplaadpunt voor elektrische fietsen) ligt precies bij  knooppunt 79 van het bekende fietsknooppuntsysteem.


“In den Anker”beschikt over voldoende parkeergelegenheid en vormt een ideaal uitgangspunt voor schitterende fietstochten door de bossen en heidevelden waarover Vincent van Gogh aan zijn broer Theo schreef: “daar in de heide was het zo mooi….”

Vincent van Gogh fietsroute

In zijn jeugdjaren ging Vincent van Gogh graag de natuur in. Hij schroomde dan niet om vele kilometers af te leggen. De destijds ruige natuur rond Zundert was zijn domein. In deze natuur tussen Zundert en Etten-Leur is een (rondgaande) culturele fietsroute uitgestippeld: de 37 km lange “La Route Van Gogh.”  De route doorkruist de bossen en heidevelden waar Vincent zo van hield.


“Daar in de hei was het zo mooi….” schreef hij aan zijn broer Theo….

Stap bij “In den Anker” (anno 1635) één van de oudste herbergen van Nederland even af en wandel dit gezellige café binnen voor een kopje koffie of een (speciaal) biertje.


LF13-fietsroute

De LF13 Schelde-Rheinroute is een afwisselende route van Middelburg naar Venlo (250 km) dwars door Zuid-Nederland en vlak langs fiets-en wandelcafé : “In den Anker”.


Een stop bij “In den Anker”, één van de oudste cafés  in Nederland en in 1998 winnaar van de Brabantse Monumentenprijs, is zeker aan te raden.


Heideroute (grensoverschrijdend)

De 57 km. lange Heideroute was de eerste bewegwijzerde fietsroute van de provincie Antwerpen en is terecht nog steeds een klassieker onder de fietsroutes.


De route doorkruist de Kalmthoutse Heide, de Horendonkse- en grensoverschrijdende bossen tussen Zundert,  Rucphen en Essen (België) de Nieuwmoerse maatjes en het vlakke weide- en akkerlandschap van Wuustwezel.