Wandelen “In de voetsporen van de Paters”


In de directe nabijheid van fiets- en wandelcafé “In den Anker” bevindt zich abdij  “Maria Toevlucht” met de abdijwinkel “Monniksmoeren.”


De abdij werd gesticht in 1900 in het destijds moerassige gebied ‘De Moeren” halverwege de weg tussen Zundert en Rucphen.  In de abdij woont een contemplatieve gemeenschap van monniken. Hun leven wordt gekenmerkt door stilte, bezinning en gebed. Zij leven zoveel mogelijk van het werk van hun handen. Zo beheren zij o.a. een gastenhuis met mogelijkheid voor bezinning en meditatie.


In de abdijwinkel worden abdijproducten, boeken en cd’s en religieuze artikelen verkocht.


Openingstijden Abdijwinkel “Monniksmoeren”   

Dinsdag t/m zaterdag van 14.15 – 16.45 uur

Zondag van 11.00 – 11.50 uur

Maandag gesloten.

Elke dag om 17.00 uur bestaat de mogelijkheid tot het bijwonen van de vespers.   

                                               

“In de voetsporen van de paters” is een ongeveer 6 ½ km. lange (rondwandeling) naar de abdij “Maria Toevlucht”. De routebeschrijving is te verkrijgen bij “In den Anker” een authentiek café waar oude tijden herleven zo gauw je binnen stapt. Waar de gelagkamer als vanouds dezelfde is gebleven en een klein Mechels buffet dienst doet als toog. 


Opvallend is de vliegenkast waarin vroeger de hammen hingen en de in een ouderwetse ossenbloedrode kleur geverfde houten zoldering.

Het geheel ademt een sfeer van rust en gemoedelijkheid waardoor het voor wandelaars, fietsers en passanten goed toeven is bij “In den Anker.”